Web2Expo San Francisco 2008 – Vooruitblik

Vanaf vandaag gaat Web2Expo weer van start in San Francisco. Dit evenement van O’Reilly is een van de belangrijkste Web2.0 evenementen die er jaarlijks georganiseerd worden. Aan het programma (op CrowdVine trouwens beter te bekijken) is te zien dat er een groot aantal interessante tracks zijn dit jaar. De presentaties zijn opgedeeld in inhoudelijke tracks, zoals Design and User Experience, Development en Fundamentals en commerciele tracks, zoals Marketing and Community en Strategy and Business Models. Daarnaast is er een speciale focus dit jaar op Social Platforms.

Communities en Open Standaarden
Zelf ben ik het meest geinteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van communities (de do’s en don’ts hiervan), widgets en de inzet van Open Standaarden in de praktijk, zoals Data Portability en het gebruik van OpenId, OpenSocial, OAuth, etc. Hier zal ik de komende dagen meer over gaan bloggen.

Workshops
Vandaag begint de conferentie met een aantal workshops. Vanmorgen nemen we een kijkje bij “Building an App for Social Platforms” van Jia Shen en vanmiddag bij “Building Next Generation Web 2.0 Applications” van Dion Hinchcliffe.

Events
Na de bijeenkomsten zijn er ‘s-avonds natuurlijk door sponsoren ook een groot aantal events georganiseerd (hier nog meer). Ik moet nog even kijken wat de meest interessante bijeenkomsten zullen worden. Als er iemand nog tips heeft, dan hoor ik dat graag.

WEBclusive
About The Author
Ronald is crowdfunding expert en een van de oprichters van WEBclusive. Ronald is daarnaast oprichter van de Crowdfunding Roundtable in Nederland, co-founder van het European Crowdfunding Network en veelgevraagd (internationaal) spreker over crowdfunding.

1 Comment:


Recent Posts