voordekunst.nl wint Grand Prix Online Communicatie

De Grand Prix Online Communicatie is toegekend aan het crowdfunding platform voordekunst.nl.

De jury: “Voordekunst koppelt innovatief gebruik van online communicatie aan maatschappelijke relevantie: kunstenaars werven online fondsen voor hun projecten”. De prijs, een initiatief van Logeion, beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, is uitgereikt tijdens het derde CommOnline congres.

De jury: In deze tijd van teruglopende kunstsubsidies biedt www.voordekunst.nl individuele kunstenaars toegang tot sponsoring door particulieren. Het innovatieve gebruik van online mogelijkheden spreekt de jury, onder voorzitterschap van Jeroen Sprenger (Ministerie van Financiën), enorm aan. In korte tijd is een platform tot stand gekomen dat kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar brengt. De kunstenaar presenteert zijn project en donatievoorstellen, de sponsor kiest zijn bijdrage en tegenprestatie, en de site houdt bij hoeveel sponsorgeld is toegezegd. De jury is gecharmeerd van de online functionaliteiten van het platform en de inzet van sociale media als Facebook om de bekendheid ervan te vergroten. “Het online crowdfunding platform VoordeKunst is een inspirerend voorbeeld van deze tijd”, aldus de jury.

De Grand Prix Online Communicatie is de prijs voor vernieuwende, grensverleggende en innovatieve sites, applicaties en andere interactieve kanalen.

WEBclusive
About The Author
Ronald is crowdfunding expert en een van de oprichters van WEBclusive. Ronald is daarnaast oprichter van de Crowdfunding Roundtable in Nederland, co-founder van het European Crowdfunding Network en veelgevraagd (internationaal) spreker over crowdfunding.

There are no comments yet, but you can be the firstComments are closed.

Recent Posts